dissabte, 20 d’octubre del 2012

I ACTA ASSEMBLEA COMISSIÓ ESCOLA MARES I PARES



I ACTA ASSEMBLEA COMISSIÓ ESCOLA MARES I PARES DEL XIPRERS ( 10 Octubre 2012)


Participants: Paolo, Ursula, Guille, Laura, Eli, Ester i Laura

Lloc trobada : Jardins de la Universitat Central de Barcelona

*Com a primer punt vam fer una roda de presentacions de quins pamares estàvem , a quins cursos anaven els nostres fills/es i quan temps portàvem a l’escola.La meitat era gent que porta tres anys o més i l’altre meitat es nouvinguda.

*L’Eli i la Laura ens van explicar com havia funcionat la comissió aquests darrers anys. Des que elles hi participen, ara farà 3 annys, els antecedents són una xerrada sobre Salut Pública arrel de tota l’epidemia que va desencadenar la grip A. fa dos anys la comissió va dedicar el curs al tema de la DIVERSITAT, per ser un tema al voltant del qual s’havia copsat interés entre pares i mares. La diversitat en el el sentit més genèric, en el marc del qual es van abordar, la diversitat sexual (1er trimestre), la diversitat a l’aula (2on trimestre) i la diversitat familiar (3r trimestre. L’any passat, al inici de curs es va recollir les inquietuds dels pares i les mares en relació a temes que es volguèssin debatre, i com es volia fer. Ho van fer simbòlicament a través d’un arbre on la gent hi podía abocar els seus temes (van sortir aspectes com els límits, educació, proposta de fer sortides de pamares…) i aprofitant les xerrades que des de L’Ajuntament de Barcelona s’oferien als membres de l’AMPA , es van programar dues xerrades-tertúlia al voltant del límits i l’evolució educativa dels infants. I per tancar el curs es va proposar fer un docu-fòrum a través de la pel.licula japonesa “Pensant en els altres” que té una temática relacionada amb el món escolar.

La Laura i l’Eli, informen també que des del claustre, s’organitzen unes tertulies (1 per trimestre) dirigides als pamares al voltant de diferents temes, que es realitzen els divendres a la tarda mentre els infants encara son a l’escola.

*Aquestes dues companyes ens van transmetre que en aquests anys s’han trobat que tot i les propostes fetes es poca la participació real i per tant tots els membres vam veure la necessitat de seguir pensant de quina manera arribar a més mares i pares, a mestres i infants, en com augmentar la participació de la comunitat escolar en les propostes i activitats fomentades des de la comissió …

*Després d’això vam encetar un debat de quina era la forma que ens agradaría que tingués la comisssió enguany a partir de la gent que la conformem. Laura (mare del Teo) va proposar de rependre aquests debats amb el professorat i que des de la comissió també es llencessin propostes de temes a xerrar ( una sugerencia seria fent una bústia física dins l’escola per tal de tornar a recollir allò que els pamares els agradaría xerrar). Alguns exemples foren els de valorar quines pelis es passen al centre, reflexionar si aquesta comissió hauria de ser de caire més pedagògic i per tant de suport als Mestres de l’escola o revisar quines són les maneres de resoldre conflictes amb la canalla. Paolo va comentar que es podria col.laborar amb els mestres presentant altres metodologies d’impartir coneixements o fins i tot poder oferir cursos extres de formació que puguèssin enriquir la tasca del professorat. Guille, va aportar que sent ell mestre estaría bé anar poc a poc i no intentar abordar tots els aspectes de cop per tal de no ferir sensibilitats.També el que per les tardes i sobretot amb la canalla menuda es podria pensar de fer tallers o d’altres activitats que estiguèssin més properes a iniciatives pedagògiques on els pamares poguèssim participar o donar suport. L’Ester va explicar-nos la seva experiència a d’altres escoles i va explicar que també s’ha trobat amb claustres de Mestres molt receptius a les propostes dels pamares. L’Eli va aportar, que més enllà dels continguts, el que creu interessant es valorar de quina manera tractem aquests continguts amb tota la comunitat escolar: famílies, mestres i monitors.

* Vam pensar la possibilitat d’oferir trimestralment uns temes i que aquests fòssin introductoris ( els dos primers mesos) per després ser més de fons. Van sortit temes com les colònies, el menjador…

*Queda com a proposta per a la comissió la d’enviar quines temàtiques ens agradaría abordar i quins són els espais i/o eines per a difondre-ho i tractar-los. Estaria bé fer-ho abans de la propera reunió que es va acordar fos el divendres 25 o 19? d’Octubre al bar del Patronat ( a partir de les 15 hores i fins la recollida dels nins)

* Per últim es va acordar que l’Eli i la Laura siguin les vocals de la comissió a la junta a banda de la Eli que ja forma part de la Junta, la Laura, mare del Teo, és la persona designada per la comissió a la Junta de la nova AMPA